Policajný viceprezident Ľubomír Ábel porušil predpisy, dostal pokutu

09.10.2012 Bratislava

Bratislava/Šenkvice 9. októbra (TASR) - Policajného viceprezidenta Ľubomíra Ábela sankcionovali za opakované porušenie zákazu vjazdu, pri ktorom ho prichytili reportéri Nového času.

Denník na svojom portáli cas.sk informuje, že policajný viceprezident dostal za to 100-eurovú pokutu.

Nový čas pri porušení ustanovenia o zákaze vjazdu pristihol Ábela 7. a 10. septembra 2012. Ábel si tak skrátil cestu domov o niekoľko sto metrov, ktoré by musel prejsť, ak by nechcel porušiť dopravné predpisy.

Podľa denníka vtedy Ábel tvrdil, že jeho šoférovanie bolo úplne v poriadku a že si plnil služobné povinnosti a vzťahuje sa na neho výnimka, ktorá mu zo zákona prináleží.

Denník však cituje bratislavského krajského policajného hovorcu Františka Peczára, ktorý informoval, že podľa vykonaného šetrenia Okresným dopravným inšpektorátom v Pezinku sa Ábel dopustil priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. "Z uvedeného dôvodu bola priestupcovi uložená v rozkaznom konaní najvyššia možná finančná sankcia a to vo výške 100 eur," cituje denník Peczára.

Nový čas pripomína, že od 1. marca 2012 nerieši priestupky policajtov ich nadriadený, ale príslušný dopravný inšpektorát. Po objasnení priestupku zašle spis na príslušný obvodný úrad, ktorý vec prerokuje a nadriadenému policajtovi už iba zašle vyrozumenie o tom, ako vybavil priestupcu.
 

Vyberte región